1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Hỗ trợ trực tuyến

 
Skype Support
Kinh Doanh
Liên hệ : 0933 299 839
 
Skype Support
Giám đốc
Liên hệ : 0978 401 701
1202A Nguyễn Duy Trinh, Phường Long Trường, Quận 9, TP.Hồ Chí Minh
Điện thoại: 02862849545
Fax: 02862849613
Hotline: 0933299839

Khách Trực Tuyến

Trang web hiện có:
10 guests & 0 thành viên trực tuyến

Giải Trí

Thống Kê Truy Cập

1455208
Hôm nay
Hôm qua
Tuần này
Tuần trước
Tháng này
Tháng trước
Tất cả
220
566
2521
1449547
9868
11454
1455208

Your IP: 3.236.65.63
Server Time: 2022-11-26 19:47:14

Stunning Modern Remodel Makes The Most Of A Small Space In A Sydney Apartment

Đánh giá:  / 0
DởHay 

 



Here's a look at a recently completed remodel that makes great use of a small space for a couple who reside in the Vaucluse Waters Apartments in Sydney, Australia. The solution was designed by Rudolfsson Alliker Associates Architects.



The key aim was to maximize the feeling of space in a small apartment -and at the same to take advantage of the incredible views north east to the ocean- in this apartment fit-out in Harry Seidler’s ‘Vaucluse Waters’ in Sydney.


above: The Vaucluse Waters Apartments in Diamond Bay, Sydney was designed in the early 1960′s by Harry Seildler and Associates

The approach was to remove every existing wall in the two bedroom apartment and to add back the bare minimum needed for a couple to live in. The clients were brave in their brief and in their trust in RAAA's proposals, and they ended up with a white base box of the original apartment and a Walnut wood veneered timber box inside that contained the required functions.

The timber box is solid to enclose the office, guest bath, and wardrobe (all accessible with pivot doors) and then breaks open to reveal the ensuite: a step up bath and the bed. This allows the owners to enjoy the ocean from the shower, bath and bed.


above: the corner of the walnut veneer "timber box" opens up to reveal the stunning view

Where the timber box is opened it is lined in Calacatta marble (an Italian marble not to be confused with Carrera) , across the joinery, bath and ceiling. The rest of the apartment walls are lined in polyurethane panels that contain the kitchen, pantry storage and the TV cupboards.

The Calacutta surround to the bed and bath opening:

The perimeter of the timber box is emphazised with the veneer and marble cladding bulkhead continuing around the bed:

The view toward the kitchen, which has marble backsplashes. The front door can be seen on the right in the furthermost corner:

View from the front door. (The sculpture podium disguises the service risers):

The use of strip lighting is a minimal design intrusion:

The veneer clad walls and the 6m long strip light create strong horizontals in the apartment:

Even the strip along the ceiling, dividing the space is a slab of marble with wood veneer edging:

The timber box has some built-in shelving, making even more use of space:

The guest bathroom has a Calacatta marble slab floor and a timber veneer pivot door:


The walk in closet has recessed lighting and a timber veneer pivot door:

The small study has a built-in Walnut desk and floor and recessed poly shelves:

The tv monitor is recessed into the wall opposite the timber box and has a wall-mounted storage cabinet:

The view from the windows looking in toward the kitchen:

From the Marble Bath one has a view of the ocean and the flat screen tv: